E-post: styrelsen@verkon.se
Styrelsen Om oss Information Arbetsgrupper Städdagar Kvartersgården Nyinflyttade Föreningsstämma Fritidsaktiviteter

Grannsamverkan
Bostadsinbrotten i slutet av året
Vi är nu på väg in i fjärde kvartalet, som brukar vara årets värsta period när det gäller antal bostadsinbrott. Det finns alltså anledning att skärpa vaksamheten och att försöka samverka så aktivt som möjligt, att inte glömma att meddela grannarna när man ska resa bort.
Inbrotten har hittills i år legat på normalt antal, undantaget lägenhetsinbrott, som har ökat i områden med hyresrätt. I de fastighetsbestånden förekommer dock i vårt område i dagsläget ingen Grannsamverkan.

Bilar med ny teknik
Vi är nu på väg in i fjärde kvartalet, som brukar vara årets värsta period när det gäller Det pågår nu för tiden en mycket snabb produktutveckling inom skilda områden. Ett exempel är nyckellösa system för bilar.
Som vanligt hänger brottslingarna med, och ser fort nya möjligheter: det kan vara möjligt att på avstånd fånga upp fjärrkontrollens signaler, och med hjälp av dem stjäla bilen.
Ni som har bilar med sådana system rekommenderas att läsa på lite om risken och hur man kan förebygga. Söker man t. ex. ”nyckellös bil” får man upp en rad intressanta artiklar i ämnet.

Grannsamverkan på Hisingen växer
I dagarna samlas på polisstationen representanter från nya områden som ska starta Grannsamverkan. Det rör sig om 6 föreningar, varav 5 i Norra Hisingen.

                                  

(Tillbaka till huvudsidan) 

Kalendern

 

 

 

 

 

 

 

 

 Verköns Samfällighetsförening Hisings Backa